понедельник, 5 мая 2014 г.

Студенти музейного відділення ХДАК взяли участь у Всеукраїнській студентській акції «Зі Сходу на Захід».
        
    З 4 по 6 квітня студенти музейного відділення ХДАК, а саме Ситоленко Валерія, Коротка Карина, Новікова Ганна, Ігнатенко Ксенія і Денисенко Міша разом із студентами інших вузів Харкова в рамках Всеукраїнської акції «Зі Сходу на Захід» побували в гостях у львів'ян. Акція була організована з ініціативи львівського студентства та за підтримки міського голови Андрія Садового і місцевих підприємців. Упродовж десяти тижнів львівські студенти, які вирішили долати стереотипи власним прикладом і дією, приймали своїх колег із різних міст Східної України – Донецька, Маріуполя, Запоріжжя, Харкова, Луганська, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Криму.

 Саме на 4-6 квітня припали відвідини Львова харківськими студентами. Величне місто Лева зустріло гостей сонячною теплою погодою та щирими посмішками львів'ян.
  «Програма перебування у місті була дуже цікавою і насиченою. Першого дня по приїзду, після заселення і облаштування у гарненьких хостелах, ми відвідали Львівську мерію та поспілкувалися із мером міста. Потім на нас чекала захоплююча екскурсія Львовом від «Чудо Туру» на «чарівному потязі», далі екскурсія по мережі тематичних ресторанів «Фест» та спільна вечеря. Наступного дня ми мали змогу побувати у багатьох львівських музеях – Музей зброї Арсенал та Королівські палати в Італійському дворику, Етнографічний музей, Музей-аптеку, побували на Личаківському цвинтарі, у Будинку вчених і в палаці Потоцьких. Також познайомились із студентським життям Львова і відвідали Український Католицький Університет. Останнього дня, вставши рано вранці, за власною ініціативою, разом із нашим волонтером  ми вирушили на Замкову гору, звідки відкривається прекрасний краєвид на місто.  Потім на нас чекала захоплююча екскурсія середньовічним Львовом і веселий квест містом під назвою «Об'єднай Україну». 

Окрім цього, ми мали достатньо вільного часу, для того щоб самостійно насолодися красою старовинного міста, спробувати справжню львівську каву та шоколад. А головне познайомитися і поспілкуватися із студентами та жителями міста.





         Для мене ця подорож запам'ятається на все життя. Адже окрім безмежної кількості гарних емоцій, я знайшла нових друзів і відкрила для себе ще одну частинку нашої прекрасної Батьківщини. Щиро дякую організаторам акції».  

Коротка К.



Комментариев нет:

Отправить комментарий