понедельник, 17 марта 2014 г.

Шоколадний вихідний.

Я студентка п’ятого курсу, і вперше за п’ять років навчання розклад «подарував» нам вихідний день у суботу. Та, за звичкою, прокинувшись зранку, не одразу розумієш, що сьогодні день відпочинку  є можливість вдосталь поспати і не потрібно йти на пари. Але пробуджуючись  від веселих сонячних променів, якими тебе цілує березень, то відразу  на вустах з’являється посмішка і зовсім не хочеться сидіти в гуртожитку, та ще й пташки закликають насолоджуватися кожною хвилинкою, твого чудового молодого життя….І тому вирішила зробити цей день «шоколадним». 
Ще заздалегідь ми (третій, четвертий та п’ятий курс) вирішили  відвідати Музей  Шоколаду цієї суботи (15 березня), але, на жаль, нас зібралося лише 7 чоловік, та це нам не завадило отримати купу чудових емоцій, веселого настрою та зміцнити дружбу між різними курсами.
Піднімаючись по сходам музею, ми вже відчували запах смачненького, на зустріч нам вибіг маленький хлопчина, який  кругом рота був  заляпаний шоколадом і радісно підстрибував тримаючи в руках цукерочку. Дивлячись на цього малечу, наше бажання потрапити до музею  було просто нетерпляче….
І наші бажання здійснилися: ми поринули у неймовірно чудовий світ шоколадної історії… Гарненька, доброзичлива, цікава дівчинка – екскурсовод розповіла нам про виникнення шоколаду, завдяки чому його готують, та навіть відкрила  секрет  рецепту молочного та чорного шоколаду. Також перед нами були представлені експонати з шоколаду: шахи, м’яч, Маша та ведмідь, писанки, картини, чобітки, танки, машинки, ляльки та багато - багато  іншого, розглядаючи їх прокидається не тільки апетит, а  навіть на деякий час поринаєш в своє недалеке дитинство і з’являється бажання  залюбки погратися тими різноманітними іграшками.
Голодні ми звідти не вийшли, фонтан шоколаду пригостив нас смачним молочним та чорним виробом і бамбуковим печивом…Ох…і посмакували…Дітлахи мали можливість  насолодитися додатковими цукерочками, якщо подарують музею будь який віршик, або пісню. У кожного із нас в голові пригадався свій вірш, я навіть свій вже почала складати….Але……на превеликий  жаль, конкурс був лише для маленьких відвідувачів музею. Та ми не засмутилися, адже в кінці екскурсії кожен із нас отримав цілий пакунок смачних цукерок компанії АВК.



Після невеличкої екскурсії в нас був час пофотографуватися, працівники музею попіклувалися про це, ми приміряли шоколадну сукню, обнімали величезне серце з цукерок, пили гарячий  шоколад з великої чашки, навіть самі пригощали шоколадом з невеличкого чайничка.

Недаремно кажуть, що шоколад підіймає настрій! Ми вийшли з музею веселі, бадьорі, радісні та щасливі. Це був один із кращих вихідних у цьому році!


Автор: Кучер Іра, студентка V курсу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий